Siapa Lagi Mahu Belajar Cara Untuk Menjadi Seorang YouTuber Atau Gunakan YouTube Untuk Tingkatkan Kejayaan Bisnes???

Apa yang best sangat jadi YoTuber dan buat bisnes dengan YouTube ni???

Semua orang tahu, YouTube adalah sosial media video no. 1 di dunia. Ia merupakan laman carian no. 2 paling tinggi di dunia selepas Google. Dan yang paling best kita dapat buat duit di YouTube dengan hanya upload video. Tak kira video untuk suka-suka atau video tentang bisnes kita.

Berapa banyak YouTube bayar???

Seluruh dunia kini sedang kecoh tentang pendapatan para YouTuber (pengguna YouTube yang membuka channel video mereka sendiri) kerana berjaya meraih pendapatan jutaan ringgit hanya dengan upload video di YouTube.

Lebih mengejutkan lagi, ramai yang capai kejayaan tersebut dari kalangan kanak-kanak yang masih kecil. Ini menjelaskan bahawa ‘semua orang’ boleh jana pendapatan yang lumayan dari YouTube.

Mari kita lihat contoh di bawah:

kanak kanak jutawan dari youtube


Rayyan jutawan youtube yang masih kecil


gaji aliff irfan di youtube


beli rumah RM33 juta hasil dari youtube


jumlah pendapatan syahmi sazli dari youtube

Wow! Dahsyat Pendapatan Mereka! Ini Bukan Perkara Yang Boleh Dibuat Main, Kita Mesti Lakukan Sesuatu Untuk Ambil Peluang Yang Ada!

Persoalannya, Bagaimana??? Boleh Ke Buat Macam Mereka???

Nampak orang lain berjaya buat, kita pun nak buat. Namun ramai yang tak tahu caranya. Sebenarnya ramai yang dah cuba, tetapi gagal. Setelah berbulan-bulan dan mungkin beberapa tahun, tiada hasil yang diperolehi. Hanya kekecewaan yang menemani diri… Adoiii…

Jangan risau, anda tidak keseorangan. Ramai yang menerima nasib yang sama. Malah saya juga begitu pada peringkat awal penglibatan dalam dunia YouTube…

Oh, sebelum kita teruskan, izinkan saya perkenalkan diri.

Saya Wan Muhd Ali.

Saya mula belajar buat duit di Google sejak tahun 2006. Waktu itu menggunakan Blog dan buat duit menggunakan Google Adsense. Untuk buat duit di YouTube juga akan menggunakan Google Adsense. Cuma waktu itu orang tidak beri perhatian di YouTube. Hanya fokus di website atau blog sahaja.

Namun kini sudah berbeza. YouTube jadi semakin besar dan jauh ke depan berbanding website dan blog. Sehingga Google asingkan pendapatan di website/blog dengan YouTube.

Menyedari perkara ini, saya bermula kembali dengan YouTube awal tahun ini. Walaupun dah ada channel lain sebelum ini yang ada ribuan pengikut (subscriber), saya cuba mula kembali dari kosong dan belajar strategi yang betul untuk naik dengan cepat.

3 bulan pertama fasa buat dengan malas2… 3 bulan seterusnya terus belajar dan buat dengan strategi yang lebih tersusun. Akhirnya boomm! Dapat capai 1000 orang subscriber dalam tempoh 3-4 bulan terakhir.

Apa yang menarik di sini ialah, saya tidak buat video viral, video lawak, prank, video makan2, challenge dan sebagainya. Hanya video berkongsi info berguna berkaitan bisnes yang agak kurang peminat, suam-suam kuku dan kurang menarik minat orang muda.

Namun dengan strategi yang betul, saya berjaya capai target.

Ramai yang bertanya bagaimana saya lakukannya. Maka saya anjurkan bengkel khas untuk berkongsi dengan semua orang yang berminat untuk belajar.

Baru naik 1000 lebih subscriber dah nak ajar orang???

Hohoho… Bukan senang nak dapat 1000 subscriber Tuan Puan. Lebih-lebih lagi jika kita bukan sesiapa (bukan artis, instafamous, influencer & sebagainya) dan tak buat video viral. Tapi fokus saya dalam bengkel ini bukan tentang nak dapatkan 1000 orang subscriber pertama. Itu hanya sebahagian dari modul.

Saya buat duit dari YouTube sebelum capai 1000 orang subscriber lagi. Ada banyak cara untuk buat duit dari YouTube yang orang tak tahu.

Sepanjang saya bina channel ini, saya belajar tentang YouTube Marketing hampir setiap hari. Samada belajar secara percuma dan juga berbayar dari guru-guru luar negara.

Ilmu yang saya kumpul selama berbulan bulan sehingga mendapat hasil inilah yang saya ingin kongsikan dengan anda. Jangan percaya cakap saya, tengok apa kata peserta yang pernah hadir dalam bengkel di atas.

Bengkel YouTuber & YouTube For Business

Berikut adalah apa yang akan anda belajar:

Idea Channel Yang Menguntungkan

idea youtube channel

Adakah anda tidak mahir bercakap depan kamera atau malu nak tunjuk muka dalam video? Jangan risau! Terdapat banyak cara untuk bina channel YouTube yang menguntungkan. Setiap cara mempunyai pendekatan yang berbeza. Di awal bengkel ini kita akan kenalpasti jenis2 channel yang menguntungkan & anda akan dapat membuat pilihan mengikut keselesaan anda. Saya akan perkenalkan lebih dari 10 channel yang berbeza sebagai rujukan anda.

Tools & Kajian Untuk Stalk Kejayaan Channel Lain

Bagaimana sesebuah channel itu boleh berjaya? Dalam bahagian ini saya akan tunjukkan kepada anda cara untuk stalk channel orang lain dan tiru apa yang mereka buat supaya anda juga boleh berjaya seperti mereka. Saya sendiri berjaya naikkan Channel saya menggunakan teknik ini. Anda juga akan diperkenalkan dengan tools yang diperlukan untuk membantu anda membuat kajian.

Equipment Yang Diperlukan (Hp Pun Dah Cukup)

Mungkin ada yang fikir untuk buat video, perlu ada peralatan yang canggih. Ya, memang betul. Kerana itu kami sendiri membeli berbagai peralatan untuk hasilkan video menarik sehingga berbelanja puluhan ribu ringgit. Namun saya ada membuka sebuah channel yang tidak menggunakan sebarang peralatan canggih. Hanya guna handphone sahaja. Jadi dalam bahagian ini anda akan belajar tentang peralatan yang sesuai untuk persediaan akan datang jika ada budget. Jika tiada, boleh guna hp sediada sahaja.

Buka & Bina Channel Yang Menarik

Ini adalah bahagian praktikal. Dalam sesi ini anda akan belajar cara membuka channel personal, channel brand, membuat setting, menghias channel anda dengan design yang menarik dan menyusun layout channel anda. Semuanya akan diterangkan secara step by step.

7 Elemen Yang Perlu Ada Dalam Video

Jangan main hetam saja dalam menghasilkan video. Terdapat 7 elemen penting dalam video yang perlu dimasukkan supaya channel anda meningkat naik dengan cepat. Jika tiada elemen ini, channel anda sukar untuk berkembang. Banyak kes berlaku, video telah ditonton sehingga ratusan ribu orang, tetapi subscriber hanya bertambah dalam jumlah yang kecil. Sedangkan ada channel yang berjaya tambah subscriber yang ramai walau jumlah tontonan masih kecil.

Video Intro, Rekod Video & Editing

Setelah tahu elemen2 penting dalam sesebuah video, seterusnya adalah masa praktikal untuk hasilkan video yang menarik. Dalam sesi ini anda akan diperkenalkan dengan beberapa tools untuk hasilkan video intro, video editing, sound, grafik, meme dan macam-macam lagi. Kita akan terus belajar dan buat dalam kelas!

Upload Video & Setting

Baik, video anda sudah siap. Kini tiba masanya untuk masukkan video dalam YouTube. Kali ini kita akan belajar bukan saja cara upload video. Tetapi cara setting untuk pastikan video anda mendapat rangking dalam carian YouTube. Tak guna buat banyak video jika tiada siapa menjumpai video anda.

Design Thumbnail

Thumbnail adalah gambar kecil yang akan jadi paparan pertama video anda kepada umum. Ia akan menentukan samada orang akan klik dan tonton video anda atau tidak. Maka Thumbnail sangat penting dalam untuk kejayaan channel anda. Jangan risau jika anda tidak pandai guna Photoshop, Canva dan sebagainya. Ada cara mudah untuk hasilkan Thumbnail yang menarik. Saya akan ajar 2 cara design tumbnail iaitu guna laptop dan juga handphone.

Marketkan Channel Anda

Channel sudah ada, video sudah ada, semua setting dan hiasan pun dah menarik, sekarang adalah masa untuk marketkan channel anda. Ini yang jarang orang buat sehingga channel mereka susah untuk berjaya. Saya akan tunjukkan beberapa cara perkenalkan channel anda dengan mudah. Supaya ia boleh naik dengan cepat.

6 Cara Buat Duit Dengan YouTube

Ini yang ramai orang tunggu2. Nak buat duit dari YouTube. Tapi bagaimana caranya? Dalam bahagian ini anda akan belajar semuanya. Malah tidak perlu tunggu YouTube bayar, ada banyak cara lain lagi yang boleh digunakan untuk buat duit dari YouTube. Saya sendiri berjaya buat duit dari YouTube sebelum YouTube membayar wang kepada saya. Saya akan kongsikan semuanya kepada anda.

Ini bukan bengkel biasa-biasa, ia dijalankan selama 2 hari secara praktikal!

Amat sesuai bagi mereka yang baru bermula dan serius ingin menjadi seorang YouTuber atau gunakan YouTube untuk pasarkan bisnes.

Berikut Detail Bengkel


Bengkel YouTuber & YouTube For Business

Tarikh:

13 & 14 Disember 2019 (Kuala Terengganu)

________

21 & 22 Disember 2019 (Shah Alam)

Masa:
10am – 5pm

Tempat:

Kuala Terengganu : UBisnes, Halal Park Chendering, K. Terengganu

Shah Alam : Akan Dimaklumkan nanti

Berapa Harga Yuran Bengkel + Video Tutorial???

Promo Price

RM100

10 orang sahaja setiap negeri

Shah Alam (SOLD OUT)

Normal Price:
RM150
(10 orang sahaja)

Last Call:
RM180
(10 orang sahaja)

Berapa Harga Video Tutorial Sahaja???

Harga Early Bird

RM89

Akan dinaikkan bila2 masa!!

NOTA: VIDEO TUTORIAL ADALAH PRE-ORDER. IA AKAN DIBERIKAN SELEPAS BENGKEL DI TERENGGANU SELESAI!

Ini bengkel praktikal. Kita tak nak ramai sangat nanti susah nak handle. Harga pun super murah ni untuk kelas praktikal selama 2 hari. Rugi tak ambil peluang. Ni first time saya buat bengkel khas untuk YouTube di Selangor. Akan datang belum tentu akan diadakan lagi. Ni bukan gimik marketing. Yang pernah hadir pasti tahu saya jarang buat bengkel yang sama berulang kali.

RM89.00RM150.00

Clear

Perlukan Sebarang Bantuan?

Call @ Whatsapp Kami: 01128932515