Siapa Lagi Mahu Belajar Cara Untuk Menjadi Seorang YouTuber Atau Gunakan YouTube Untuk Tingkatkan Kejayaan Bisnes???

Apa yang best sangat jadi YoTuber dan buat bisnes dengan YouTube ni???

Semua orang tahu, YouTube adalah sosial media video no. 1 di dunia. Ia merupakan laman carian no. 2 paling tinggi di dunia selepas Google. Dan yang paling best kita dapat buat duit di YouTube dengan hanya upload video. Tak kira video untuk suka-suka atau video tentang bisnes kita.

Berapa banyak YouTube bayar???

Seluruh dunia kini sedang kecoh tentang pendapatan para YouTuber (pengguna YouTube yang membuka channel video mereka sendiri) kerana berjaya meraih pendapatan jutaan ringgit hanya dengan upload video di YouTube.

Lebih mengejutkan lagi, ramai yang capai kejayaan tersebut dari kalangan kanak-kanak yang masih kecil. Ini menjelaskan bahawa ‘semua orang’ boleh jana pendapatan yang lumayan dari YouTube.

Mari kita lihat contoh di bawah:

kanak kanak jutawan dari youtube


Rayyan jutawan youtube yang masih kecil


gaji aliff irfan di youtube


beli rumah RM33 juta hasil dari youtube


jumlah pendapatan syahmi sazli dari youtube

Wow! Dahsyat Pendapatan Mereka! Ini Bukan Perkara Yang Boleh Dibuat Main, Kita Mesti Lakukan Sesuatu Untuk Ambil Peluang Yang Ada!

Persoalannya, Bagaimana??? Boleh Ke Buat Macam Mereka???

Nampak orang lain berjaya buat, kita pun nak buat. Namun ramai yang tak tahu caranya. Sebenarnya ramai yang dah cuba, tetapi gagal. Setelah berbulan-bulan dan mungkin beberapa tahun, tiada hasil yang diperolehi. Hanya kekecewaan yang menemani diri… Adoiii…

Jangan risau, anda tidak keseorangan. Ramai yang menerima nasib yang sama. Malah saya juga begitu pada peringkat awal penglibatan dalam dunia YouTube…

Oh, sebelum kita teruskan, izinkan saya perkenalkan diri.

Saya Wan Muhd Ali.

Saya mula belajar buat duit di Google sejak tahun 2006. Waktu itu menggunakan Blog dan buat duit menggunakan Google Adsense. Untuk buat duit di YouTube juga akan menggunakan Google Adsense. Cuma waktu itu orang tidak beri perhatian di YouTube. Hanya fokus di website atau blog sahaja.

Namun kini sudah berbeza. YouTube jadi semakin besar dan jauh ke depan berbanding website dan blog. Sehingga Google asingkan pendapatan di website/blog dengan YouTube.

Menyedari perkara ini, saya bermula kembali dengan YouTube awal tahun ini. Walaupun dah ada channel lain sebelum ini yang ada ribuan pengikut (subscriber), saya cuba mula kembali dari kosong dan belajar strategi yang betul untuk naik dengan cepat.

3 bulan pertama fasa buat dengan malas2… 3 bulan seterusnya terus belajar dan buat dengan strategi yang lebih tersusun. Akhirnya boomm! Dapat capai 1000 orang subscriber dalam tempoh 3-4 bulan terakhir.

Apa yang menarik di sini ialah, saya tidak buat video viral, video lawak, prank, video makan2, challenge dan sebagainya. Hanya video berkongsi info berguna berkaitan bisnes yang agak kurang peminat, suam-suam kuku dan kurang menarik minat orang muda.

Namun dengan strategi yang betul, saya berjaya capai target.

Ramai yang bertanya bagaimana saya lakukannya. Maka saya anjurkan bengkel khas untuk berkongsi dengan semua orang yang berminat untuk belajar.

Baru naik 1000 lebih subscriber dah nak ajar orang???

Hohoho… Bukan senang nak dapat 1000 subscriber Tuan Puan. Lebih-lebih lagi jika kita bukan sesiapa (bukan artis, instafamous, influencer & sebagainya) dan tak buat video viral. Tapi fokus saya dalam bengkel ini bukan tentang nak dapatkan 1000 orang subscriber pertama. Itu hanya sebahagian dari modul.

Saya buat duit dari YouTube sebelum capai 1000 orang subscriber lagi. Ada banyak cara untuk buat duit dari YouTube yang orang tak tahu.

Sepanjang saya bina channel ini, saya belajar tentang YouTube Marketing hampir setiap hari. Samada belajar secara percuma dan juga berbayar dari guru-guru luar negara.

Ilmu yang saya kumpul selama berbulan bulan sehingga mendapat hasil inilah yang saya ingin kongsikan dengan anda. Jangan percaya cakap saya, tengok apa kata peserta yang pernah hadir dalam bengkel di atas.

Bengkel YouTuber & YouTube For Business

Berikut adalah apa yang akan anda belajar:

  • Cara Buka Akaun YouTube
  • Cara Buka Channel Menggunakan Laptop & HP
  • Cara Verify akaun YouTube anda
  • Cara setting & design channel anda
  • Cara daftar Google Adsense
  • Cara rekod video, edit dan upload
  • Cara edit video menggunakan HP
  • Cara design Thumbnail
  • Tools yang anda perlukan sebagai seorang YouTuber dan YouTube Marketer
  • 7 Elemen penting penting dalam penghasilan sesebuah video di YouTube
  • Niche-niche yang menarik
  • Cara hack raking video di YouTube supaya dapat ramai penoton
  • Cara mendapatkan subscriber dengan pantas
  • Dan banyak lagi…

Ini bukan bengkel biasa-biasa, ia dijalankan selama 2 hari secara praktikal!

Amat sesuai bagi mereka yang baru bermula dan serius ingin menjadi seorang YouTuber atau gunakan YouTube untuk pasarkan bisnes.

Berikut Detail Bengkel


Bengkel YouTuber & YouTube For Business

Tarikh:
2-3 Nov 2019

Masa:
10am – 5pm

Tempat:

PUSAT INKUBATOR USAHAWAN MALAYSIA ( PIUM )
First Floor, C, No 16-1, Jalan Ungu C U9/C, Sunway Kayangan, 40150 Shah Alam, Selangor
011-6346 6769
Klik Di Sini Untuk Map

Berapa Harga Yuran Bengkel???

Promo Price:
RM100
(10 orang sahaja)

(SOLD OUT)

Normal Price:
RM150
(30 orang sahaja)

Last Call:
RM180
(10 orang sahaja)

Ini bengkel praktikal. Kita tak nak ramai sangat nanti susah nak handle. Harga pun super murah ni untuk kelas praktikal selama 2 hari. Rugi tak ambil peluang. Ni first time saya buat bengkel khas untuk YouTube di Selangor. Akan datang belum tentu akan diadakan lagi. Ni bukan gimik marketing. Yang pernah hadir pasti tahu saya jarang buat bengkel yang sama berulang kali.

RM150.00